Blogg

En blogg om fotografering, studier och dagliga händelser, men även en hel del om musik och film.

Visar inlägg från april 2011

Kungligt

2011-04-29 11:20:52
Deklarationen får vänta (urgh..). Arbetet med rapporten får vänta. Lunchen får vänta.

Själv taggar jag det brittiska kunga bröllopet just nu. Hade de inte kunnat gifta sig för exakt ett år sedan så hade jag kunnat få känna hypen när jag var i London.. Det hade inte varit nödvändigt att få se kortegen, att få ta del av folkfesten hade varit tillräckligt.

Jag vill också känna mig som en prinsessa så passande klänning är på, haha.. Det är så roligt med kunga-bröllop; de är väl varje flickas dröm! ;)En helg med djur

2011-04-27 11:53:34
Påsken har varit helt underbar. För en vecka sedan hoppade jag på flyget och reste norrut, för att spendera påsk-helgen i stugan med vacker landsbygd, mycket god mat och godis samt släkten. Det blev även en foto-utflykt med brorsan. Denna gång blev det ingen lång promenad, vi gick endast till skogen bakanför stugan. De sista bilderna i bloggalbumet är bilder från denna utflykt med ett försökt att fånga den vackra solnedgången.

Som rubriken antyder har det varit en helg med en hel del djur - i alla fall fler djur än vanligt. När vi kom till stugan fick vi ett väldigt varmt välkomnande av grannens katt. Trots det är en utekatt så är den väldigt social och kelig, så fort jag eller brorsan var less på att klappa den gick hon till den andra för att bli ytterligare klappad - hon var inte nöjd. Senare under ett par dagar fick vi besök av ett par renar, och nytt för i år är att en granne har skaffat en ponny som går med deras får. Det var så sött att se en ponny med ett gäng får.

Varför jag ens lägger energi på att nämna detta är eftersom ett par år sedan fanns det inga djur kring vår stuga, men som den djurälskare som jag är är det trevligt att mötas av djur på landsbyggden.

Nu är jag hemma i Umeå igen, och igår premierade jag och brorsan glassätande på apberget - det var sjukt skönt väder! Efter två månader i huvudstaden (som har gått alldeles för fort!) kändes det ändå skönt att få komma hem. Framöver blir det firande av födelsedagar (både min egen samt min bror) och kanske lite valborgs-firande. Tänk att jag redan fyller år. Känns som det var igår jag spenderade min födelsedag på Kings Cross och väntade på ett 5 timmar försenat tåg.

Toddles!Glad påsk!

2011-04-24 17:10:51

Gömda stigar

2011-04-17 20:55:03
Idag gick jag på upptäcktsfärd i Johanneshov, bland annat på en stig/gångväg som går längst tågspåret. Den vägen var mycket mer mysig än vad jag trodde, det kan dock bero lite på det mysiga och varma vädret.

BloggalbumMy hood

2011-04-17 20:25:34
Fint väder = promenader = många bilder. Så har det i alla fall blivit under de senaste dagarna. Kameran har följt mig vart jag än går vilket resulterar i många bilder. Jag är sjukt tacksam över att det redan blivit varmare ute, jag kan lämna vinterjackan hemma och överleva med en kofta. Underbart! Får hoppas det fina vädret kommer att stanna. Här kommer lite bilder från Johanneshov, Globen och söder. Enjoy!Svart och vitt

2011-04-10 19:30:15
Omväxling förnöjer, det är väl så det brukar kallas? Så kände jag för ett par veckor sedan, vilket ledde till en förändring vilket i sin tur ledde till en andra förändring. Det kan ha varit min önskan om förnyelse i kombination med att jag gick igenom gamla bilder, då återupptäckte jag vad fint det är med svart-vita bilder och datorn fick genast ett nytt svart-vitt tema. Nu har även min hemsida fått nya bakgrundsbilder i det svart-vita temat. Dessa finns även i min portfolio, även om de är något utsprida bland olika kategorier.

Det var sjukt fint väder ute idag (gick med öppen jacka med varken mössa eller vantar - våren är kommen, yay!) vilket gjorde att jag och kameran tog en liten promenad. Det får dock bli ett senare inlägg med de bilderna, har inte hunnit redigera dem ännu.

Förövrigt råder det nu matkoma efter en stor portion av pasta och köttfärssås. Det är första gången jag gjort det sedan jag bodde hos Anna här i Stockholm. Det var lika gott nu som då!

Toddles!Adele och Linnros

2011-04-03 18:45:52
Under förra veckan tog jag äntligen tag och uppdaterade musiken på min musikspelare i telefonen. Det var på tiden! Det känns som om senast jag gjorde detta var när jag köpte mobilen. Artisterna som fick flytta in i min telefon är Adele, Daniel Adams-Ray, Oskar Linnros och Robyn. Robyn och Daniel Adams-ray har jag lyssnat på en hel del tidigare så deras skivor var det inte så mycket nytt på. Däremot var det Adele och Oskar Linnros som fick stå för överrasknings-favoriterna. Följande är några av mina favoriter

Några fler låtar som lyckats fastna är "Roumour has it" med Adele samt "25" med Oskar Linnros (passande med tanke på att det snart är min tur att bli 25..).

Nu hoppas jag att min ugnsstekta lax ska bli klar snart. Tajming i köket är inte min grej: bulgurn är redan klar medan laxen mer eller mindre är helt rå. Oh well, den som väntar på något gott..
Provade förresten pizzerian som ligger precis brevid där jag bor (tar ca 30 sekunder att gå dit) nu i helgen. Jag hade tänkt vänta längre med det för risken är att jag går dit och handlar mat varje dag, det skulle inte vara bra för figuren. God pizza hade de i alla fall, och det visade sig att de även hade annat man kunde beställa; sallad, rull-kebab, indiskt.

Får väl se hur många inlägg det kommer bli famöver. 3G-routern som jag tänkte använda valde att sluta fungera när den kom ner till Stockholm, eller så valde den att ge upp på grund av min hantering med teknik. Sitter nu med datorn uppkopplad mot mobilen som wifi hotspot (trådlös router). Fungerar bra, men seeeg.

Toddles!
Visa inlägg från en specifik månad:

Copyright © 2010 - Emma Landfors - Interaktionsdesigner och fotograf