Blogg

En blogg om fotografering, studier och dagliga händelser, men även en hel del om musik och film.

Visar inlägg från maj 2010

Magiskt

2010-05-22
Jag upptäckte precis Robyns nya låt "Dancing on my own", och har inte kunnat sluta lyssna på den sedan dess. Den är verkligen bra.

Sommarvärme

2010-05-18
Måste faktiskt medge att sommaren sakta men säkert också har letat sig till England. Idag har det varit soligt hela dagen och nu mot eftermiddagen har temperaturen blivit behagligt varmt, kanske 15 grader eller mer.

Ikväll blir det en sista träff med några från utbytesgruppen, jag kan inte förstå att tiden gått så fort och att det redan är dags att säga hejdå. Det känns jätteskumt; det ska bli roligt att komma tillbaka till Umeå men samtidigt känns det sorgligt att behöva avsluta ett livskapitel. Det är väl så det ska vara.


En bild jag tog på campus för ett par dagar sedan.
Lake District

2010-05-10
I samband med att jag hade påsklov passade jag på att se mig omkring i England. Destinationen blev då Engelsmännens egna semesterställe, the Lake district, vi var inte de enda turisterna i området. Vad som förvånade mest var dock den stora andel av turisterna som var Engelsmän.

Jag och Barbara fick se en hel del sjöar, påskliljor, berg, brittiskt b-n-b och andra turister. När vi bestämde att vi skulle till Lake district visste vi inte vart vi skulle, det finns så många städer/byar att välja på! Men vi valde i alla fall en stad,Windermere, som låg i mitten av det område som hade flest sjöar - och det visade sig vara ett turistparadis. För en billig peng med buss kunde man få se ett antal andra städer som låg runtomkring Windermere. Byarna/städerna vi besökte var Grasmere, Ambleside, Hawkshead, Coniston och Bowness.


Klicka på bilden för att få fram en större storlek


Första dagen vi anlände utforskade vi vad Windermere hade att erbjuda; vilket innefattade vandring upp till en utsiktspunkt uppe på berget brevid staden, vandring längst sjön Windermeres strand och inne i staden.
Dagen efter blev det utforskning i området runt omkring Windermere; i en riktig turistbuss med öppen övervåning åkte vi runt till byarna utanför Windermere. Vi fick i brittisk stil se städer i olika storlekar och genrar, vissa var små med inhägnader av får som grannar och vissa var större. Alla byar hade dock gemensamt att de hade små och söta affärer - inga stora varuhus här inte.
Sista dagen i Lake district spenderades i Bowness eftersom vi var nyfikna på att ta en närmare titt på sjön Windermere, vi hoppade på en båt utanför Bowness som tog oss ut på Windermeres vatten. Vilket var ett lagomt lugnt avslut på vår resa, sedan väntade en tågresa hem till Bradford.

Klicka på någon utav bilderna för att få fram en större storlek


Näe, kanske en trip till gymmet vore något? Toddles.Lugna tider

2010-05-06
Då var sista uppsatsen inlämnad, sista föreläsningen var förra veckan och sista presentationen var förra veckan.

Nu blir det lugna tider och arbete med ett stort antal bilder som jag tagit under de senaste veckorna från diverse resor. Resor som bland annat var till Lake district under en del av påsklovet och till London för att fira min och min brors födelsedagar.

Det får bli ett senare inlägg, men först en liten bild jag tog för en månad sedan på de fina träden som finns utspridda på campus.


Visa inlägg från en specifik månad:

Copyright © 2010 - Emma Landfors - Interaktionsdesigner och fotograf