Blogg

En blogg om fotografering, studier och dagliga händelser, men även en hel del om musik och film.

Visar inlägg från oktober 2010

Youtube

2010-10-28 22:25:56
Youtubes kanske mest knäppa men samtidigt bästa video?

Giddy up!

2010-10-27 21:17:47


Såhär har mina två senaste dagar sett ut:
8.00-11.00: Plugga till tenta
13.15-16.00: Föreläsning
ca 18.30-21.00: Plugga till tenta

Ack, underbara tentaperiod jag har saknat dig! Not..
Det är belöning att tänka på hur skönt det känns efter att tentan är inlämnad och det är det som stör mitt pluggande.
Men med lite inspirerande musik har gått lite lättare att plugga: The Hives

Nu blir det 'The fast and the furious'. Toddles!Politisk humor

2010-10-25 21:12:15
Bloglovin tvingar mig att lägga denna kod i mitt inlägg för att få "kontroll" över min blogg på Bloglovin'. Men men, jag finns där i alla där. Följ gärna :)

Följ min blogg med bloglovinNär jag var i England pågick det politiska kampanjer, eller hade det precis varit, för att fånga röster. Det fanns en reklam som man såg lite nu som då och som verkligen kunde underhålla en. Vad reklamen visade var en man som såg väldigt brittisk ut, hade ett lite fånigt leende på läpparna samt en solgan som var något opassande. Verkligen helt tvärt emot vad man förväntar sig att läsa.

När jag var i Blackpool fick jag se ett överflöd av denna typ av reklamaffischer, fem stycken för att vara exakt på ett och samma område! På affischerna kunde man läsa "I doubled the national debt, let me do it again.", "I'll make you pay more national insurance, vote for me", "I released 80000 criminals, let me do it again", "I caused record youth unemployment, let me do it again" eller "I increased the gap between rich and poor, let me do it again".

Att lyckas fånga så mycket ironisk humor på en och samma bild gjorde min dag.Life

2010-10-24 17:13:07


Igår när jag satt och gick igenom alla kanaler som fanns fastnade jag för ett dokumentärprogram på SVT2. Själv tyckter jag det var väldigt otippat, det är sällan jag fastnar för en dokumentär om djur och framför allt om insekter som avsnittet handlade om.

Det jag fascinerades över var att de hade verkligen jobbat med att filma ur djurens synvinkel, så att det kändes som man var en av dem och de har verkligen lyckats.

Vill ni se en fängslande dokumentär kan jag rekommendera att titta på dokumentären 'Life', den går även att titta på svtplay.


Närmare än såhär har jag inte kommit en insekt
I brist på annat

2010-10-21 17:15:23


För ett par veckor sedan blev det prat om hur kul man hade med Kinderegg-leksaker när man var yngre, och vad mycket tid och pengar man lade ner på det. Under mitt artikelläsande/pluggandet tidigare idag insåg jag att man kunde ha kul med dem i större ålder också - vilket gav mig chansen att använda blixtarna som jag gör så sällan. Här är resultatet:

BloggalbumSenaste favoriten

2010-10-19 13:06:48
Ibland hör jag en låt som jag absolut inte kan släppa, en låt som man lätt kan gå och nynna på en hel dag. Senaste favoritlåten är Lindex-reklamens låt "Im not a robot", jag kan inte vara ensam om att tycka det. Undra hur mycket Lindex har tjänat på att använda den låten, hur mycket har inte det okända (?) bandet tjänat på att låta sig användas. Jag hade då inte hört talas om "Marina and the diamonds" innan reklamen kom.

Här kommer originalvideon till den låten:

Bilder från Chicago

2010-10-17 19:53:57


Bättre sent än aldrig. För ett tag sedan var vi (familjen Landfors) i Chicago för att hälsa på kusinerna som har flyttat dit, självklart blev det ett antal bilder från denna resa. Mestadels av bilderna är från sightseeing-bilder från stan men även bilder från resan till Chicago och bilder på lite andra småhändelser under vistelsen i den vindiga staden.
Det var riktigt roligt att se USA under julen. På TV ser amerikansk jul alltid så mysig ut, med allt pynt och ljusdekorationer som verkar finnas överallt. Jag blev inte besviken när jag fick se att det verkligen är så dekorerat överallt, och mer eller mindre alla villor är dekorerade med ljusslingor!

Några av mina personliga favoritminnen från resan är kriget mellan kusinerna som utbröt på nyårsafton, frukosten på Cheesecake Factory (med obligatorisk cheesecake), bilutflykten till släktingarna i Galena, besöket till "Chicago-fontänen" som gamla Landfors:are varit med att bygga och besöket i signature room i Hancock Tower.

Enjoy!Briljanta idéer..

2010-10-12 18:45:31
..och spännande tankar.


Har spenderat dagen med att läsa artiklar för att dra inspiration till min egen 12-sidiga vetenskapliga artikel i student conference. Vissa artiklar som jag har hittat är sjukt intressanta! Hoppas jag också kan skrapa ihop en intressant artikel i slutändan.

Ämnena jag läser om handlar mestadels om implicit interaktion (och ubiquitous computing), e-papper och olika design guidelines. Artiklarna jag läst har en hel del bra idéer och tankar, man kan inte annat än bli inspirerad. Jag vill också förändra världen.

Snart blir det chips och fotboll. Hejja Sverige!Promenad

2010-10-10 18:12:39

Det blev en del promenade tillsammans med brorsan i helgen, vilket var på tiden. Jag har verkligen längtat efter att få testa nya objektivet, och efter att fått använda det lite så måste jag medge att detta är nog det bästa köpet jag gjort på länge.

I bloggalbumet som syns nedan finns det lite fler bilder tagna med mitt Samyang 14mm.Black is back

2010-10-07 20:40:05
Idag kändes det som att hösten kom ordentligt, det var riktigt mörkt i morse och solen kom aldrig upp idag. Nu följer en tid med mörker och tentor, men jag är nog en av de få som ser fram emot vintertiden med mörker och framförallt snö!
Förra året kändes det som jag inte fick möjlighet att njuta av snön. Det blev en endel resor just förra året under vintern. Hälsa på kusinerna i Chicago och utbytesäventyr i England, det fyllde nog min resekvot en tid framöver.

Tror jag börjat lessna på den musik jag vanligtvis lyssnar på. Den senaste tiden har jag lyssnat på musik som jag annars inte brukar lyssna på. Musik såsom Goo Goo Dolls, Dido och framför allt min senaste återfunna favorit: Enya.


Matchar mörkret ute med mörker på naglarna

Visa inlägg från en specifik månad:

Copyright © 2010 - Emma Landfors - Interaktionsdesigner och fotograf