Blogg

En blogg om fotografering, studier och dagliga händelser, men även en hel del om musik och film.

Visar inlägg från mars 2010

f-king awsome.

2010-03-29
Börjar kvällens inlägg med några bilder från senaste besöket i Stockholm:


Klicka på bilden för att få fram en större storlek


För ett par dagar sedan började jag resan hem till Sverige, efter 24h var jag hemma i Umeå och jag kunde börja se fram emot Umeå Open som var på lördagen. Förra året var jag på Umeå Open under 2 av deras 3 festivaldagar, i år var jag endast där under en dag men jag blev inte besviken! Jag hann bara se 4 artister under kvällen men det var mer än tillräcklig. Artisterna jag såg var Melissa Horn, Salem al Fakir, Markus Krunegård samt Maskinen, där samtliga spelade musik som var ny och som jag tyckte var väldigt bra.

Kvällens favoriter blev två artister som jag inte alls hade några stora förväntningar på, klart jag hade hört deras musik förut så jag visste vad de gick för men ändå lyckades de förvåna!

Melissa Horn - Med ena foten utanför:Salem Al Fakir - 4 O'Clock:Några bilder från kvällen:


Klicka på bilden för att få fram en större storlek


Manchester

2010-03-23
I samband med att jag kom hem från Sverige fick jag möjligheten att stanna till en stund i Manchester. Vad som började som ett fotouppdrag för fotokursen jag läser slutade i vanligt turistande med fotografering. Det var inte vad jag hade tänkt mig, men jag kan ju alltid åka tillbaka.

Precis när jag kom in till staden kändes det som en vanlig brittisk stad med gamla och moderna byggnader, och såklart deras egna China Town. Ju längre jag hann gå och ju närme stadens hjärta jag kom kände jag att jag hade hamnat i världen där alla är klädd i kostym eller liknande, till exempel: sittandes inne på Starbucks inser jag att jag är den enda som inte har kostym-liknande klädsel. Det var verkligen en surrealistisk känsla..

Våren hade i alla fall kommit till Manchester, blomman på bilden ovan är tagen utanför deras kyrka och den var inte så ensam som den ser ut. Det var roligt att se vädret och naturen gå i rätt riktning men lyckan kom när jag gick in Manchester Arndale (som måste vara den största gallerian jag någonsin varit inne i, det var helt sanslöst) och jag ser att Clas Ohlsons har en butik i staden. Butiken var då verkligen inte rädda för att visa deras ursprung, innan man kommer in i affären får man se We're swedish, we're here and we've opened a usefulshöpp och sen när man kommer in i affären har de på varje reklamaffisch en Abbas sillburk. Roligt, men en aningens tjatigt efter 5 minuter i butiken.. Det var roligt att se Clas Ohlsons driva med sig själva och verkligen överdriva stoltheten över att vara svensk, hoppas bara inte människorna i Manchester tar det seriöst.

Några fler bilder från Manchester:


Klicka på bilden för att få fram en större storlek


Design Open, GoEco!

2010-03-22
Vi vann!! Helt crazy. Så, förra veckan var det final i Svenska designtävlingen Design Open som stiftelsen Svensk Industridesign (SVID) anordnar. Alla i min grupp var nog mer eller mindre nervösa och spända inför vad dagen skulle erbjuda. Om vi vann; "vem skulle redovisa?", "skulle jag klara av det?", och om vi inte vann "varför??". Det skulle ha känts väldigt surt om vi inte vann då vi lagt ner 4 månaders arbete och pengar för att komma till finalen. Men det gjorde vi, och det kändes lika bra och jag blev lika glad som jag trodde jag skulle bli.

Tävlingen gick ut på att (tex) med hjälp av SVIDs designprocess ta fram ett koncept som var genomtänkt och välarbetat, där uppgiften varierar från år till år. I år var uppgiften följande: "Utveckla produkt, tjänst eller koncept för våra rullande transporter, som påverkar människors vilja att resa och frakta miljövänligt". Det kändes som en väldigt bred och överväldigande uppgift, och vi visste inte riktigt var vi skulle börja. Ideerna flödade och tanken på att lägga in mer och mer saker i konceptet var väldigt lockande. I slutändan insåg att det var bättre att hålla konceptet enkel, framförallt för den pontentiella användaren.


Klicka på bilden för att få fram en större storlek


Juryns motivering till vår första plats:

"Ett kraftfullt koncept för livsstilspåverkan som erbjuder användaren personlig och omedelbar insikt om sitt transportbeteende. I en exceptionellt väl genomförd projektpresentation visar Umeå universitet på lockelse och belöning för en bred grupp av användare. Genom sitt enkla, intuitiva och lustfyllda gränssnitt manar den alla mobiltelefonägare att trycka på ”KÖP” och påbörja resan".


Awsome!I'm on a chair

2010-03-11
Maybe old news, men jag tycker den här reklam-filmen är en av de bästa jag sett på länge! Har du redan sett den kan du se den igen, om inte: enjoy.Att filmen är gjord i en tagning gör den ju genast mycket bättre. Ett "bakom kulisserna"-klipp finns på denna länk: http://feber.se/The Virtual Revolution

2010-03-09
För ett par veckor sen hittade jag ett mycket intressant tv-program på en av BBCs kanaler. Programmet heter The Virtual Revolution och handlar bland annat om hur gratis-program och gratis-tjänster från Internet inte alltid är fria och gratis, utan kan innebära så mycket mer. Programmet tar även upp den potentiella risken som möjligheten att alltid kunna vara uppkopplad mot Internet kan ge. Ett klipp från ett av avsnitten:Allt de tar upp kanske inte stämmer 100% men programmet gav en hel del intressanta tankar, synd bara att de gjorde 4 avsnitt.Vår

2010-03-08
Det har varit en riktigt härlig dag idag, trots brandalarmet som skrämde slag på mig i morse. Jag har fortfarande inte lärt mig att de testar brandalarmet på måndagmorgnar.. Även om morgonen var kall med frost på marken fick jag känna på värme från vårsolen senare under dagen, människor gick omkring med t-shirts och jag kunde lämna halsduken hemma. Efter ett träningspass i gymmet möttes jag av denna syn:Underbart! Jag har verkligen längtat efter varmare och ljusare tider.

Nu är det dags att mentalt förbereda sig för den 3 timmar långa maraton-föreläsningen imorgon. Toddles.Newcastle

2010-03-03
För ett par dagar sedan, närmare bestämt i lördags, var det dags för den andra resan som international office anordnar. Ungefär en gång i månaden anordnar de en resa till en stad i England, som ligger i området. Denna gång blev det Newcastle som skulle besökas. Det enda jag tänker på när jag hör Newcastle är vår Europa-resa då vi "landade" i Newcastle efter en båtresa från Göteborg, men jag kunde inte känna igen något. :P

När vi kom fram till Newcastle dröjde det inte länge innan regnet gjorde sig påmint - tur var det väl att jag hade tagit med mig mitt paraply - mindre tur var det att det senare gick sönder. Trots regnet blev det en riktigt intressant och bra dag, vi hann se så mycket! Något som de har gott om i Newcastle är brorar, jag tror de har 7 brorar över älven inom ett avstånd på 1 km. Under vistelsen blev det besök i deras moderna konstmuseum, ett slott från 1500, en gammal kyrka, China town där vi åt kinesisk buffé samt gatan som är döpt efter Charles Grey (han som gav namnet till teet Earl Grey).


Klicka på bilden för att få fram en större storlek


Idag blir det en slö dag med massa c-vitamin och clementiner, jag har en oroväckande känsla i halsen..
Visa inlägg från en specifik månad:

Copyright © 2010 - Emma Landfors - Interaktionsdesigner och fotograf