Blogg

En blogg om fotografering, studier och dagliga händelser, men även en hel del om musik och film.

Visar inlägg från kategorin: Android

Calculation

2011-01-24 18:34:26

Ju mer man har att tänka på ju mindre vill man blogga, så är det i alla fall i mitt fall. Exjobb ska väljas, specifikation ska skrivas, labbar ska avslutas och lämnas in, bostad ska fixas, livet ska levas, osv.. Men nu blir det i alla fall en liten break.

Ett av de första programmen jag skaffade till min android-mobil var ett multipack med kortspel, Solitaire Free Pack. Harpan, pyramid, spider, mm.. Är några av många spel som finns inkluderat i programmet, och det finns även möjlighet att skaffa fler spel via Internet. Min personliga favorit är dock ett spel som heter Calculation där man måste vara lite strategisk för att kunna placera ut alla kort i kortleken i högar med olika ordningar.Word up!

2011-01-05 19:30:24

Ett sanslöst enkelt men beroendeframkallande spel!
Ett spel där man ur ett rutnät med bokstäver ska hitta ord under en viss tid. Kan det vara något? Oh ja. Det är ett gratis spel som jag rekommenderar till alla androider där ute. Samtidigt som det är roligt och utmanande är det även allmänutbildande, man får lära sig nya ord då applikationen även har förklaringar för orden som används i spelet. Det enda som är tråkigt med spelet är att det inte riktigt passar till min Wildfire, det märks att den inte är skapad för mindre upplösningar.

Mer om spelet hittar ni här.Paint Joy

2010-11-30 19:55:37
Ännu en app som jag testat och absolut älskar, även om vår relation var lite problematisk i början. Appen jag testat är en rit-app till android som heter 'Paint Joy'.


Jag testade att rita ett linne..


Trots alla popup-rutor som kommer upp när programmet startar är det ett trevligt program att använda, det är lätt att förstå ikonerna och de är lätt att komma åt. Det största problemet jag hade var första gången jag körde programmet och skulle spara en bidl som jag ritat, då hängde sig programmet men efter en omstart gick det betydligt snabbare att spara bilden (programmet hängde sig inte). Förmodligen uppstod det en bugg då mappen som bilden skulle sparas i skapades, men annars tummar upp!Vignette

2010-11-23 18:41:25
Har länge varit sugen att skaffa någon form av 'toy camera' att leka lite med, något att ta lite random bilder i vardagen med. Så idag fick jag den briljanta idéen att undersöka om det fanns någon motsvarighet på Android Market. Visst gjorde det det! Det fanns nu några alternativ till min Wildfire på marknaden (har inte funnits till wildfire tidigare) som gav retro-bilder. Resultatet kan du se nedan.

Eftersom jag ännu bara har demo-versionen (kan hända jag köper den senare) sparas bilderna endast i 0.3 mp, appen har 6 olika effekter och 8 olika typer av kameror, samt en sumpmässig funktion som slumpar olika effekter. Det finns flera olika inställningar för storleken på bilden, i vilket format bilden ska sparas i samt 'favoriter' där man kan kombinera sin egen kamera (olika effekter, storlek, kamera).

Med ett enda litet problem tidigare idag, app:en slutade ett tag fungera men fungerar nu igen - det berode nog på kylan, annars får app:en alla tummar upp.

Nu är det dags för finalen i Masterchef Australia - spännande. Toddles!

Bloggalbum
Visa inlägg från en specifik månad:

Copyright © 2010 - Emma Landfors - Interaktionsdesigner och fotograf