Blogg

En blogg om fotografering, studier och dagliga händelser, men även en hel del om musik och film.

Visar inlägg från kategorin: Studier

Recap

2011-08-26 13:50:27
Många recap-inlägg den senaste tiden, vilket beror mestadels på att jag inte känner suget på att göra något som bara tar en massa tid. Då ser jag hellre på en serie som belöning bland allt exjobbs-skrivande. :P


Recap:

Kodning, rapportskrivning, kodning, solning, sova, kodning, fotografera, rapportskrivning, sova, nolia (!"#¤%&), rapportskrivning, fixa bilder/diagram till rapport, kodning, solning, rapportskrivning, springa, planera om rapport, rapportskrivning, fotografera, kodning, kolla film, sova, fixa bilder/diagram till rapport...


Nej men, skämt å sido. Jag lever och förhoppningsvis kommer det upp lite inlägg snart (i helgen?) som tar upp det tidigare nämnda. :)

Stockholm maraton

2011-06-05 18:02:24

Nya kameran


Förra helgen då det var Stockholm maraton fick jag en ypperlig anledning och möjlighet att testa min nya kamera. Se bilder nedan. Det är kanske svårt att se någon skillnad på bilderna, men den stora skillnad man märker är när man tar bilderna med kamera. Vilken fröjd den nya kameran är att använda! Så snabb i autofokus, så snabb att ta och processera bilderna. Trots att jag fortfarande har kvar min gamla kamera, tror inte att jag kommer göra mig av med den - den är mig fortfarande kär, så är den nya min favorit. Btw, sjukt vad mycket människor det var på stan i samband med maraton-loppet, inte bara många som sprang utan även många som hejjade på. Det var kul att se!

BloggalbumKoh Phangan

2011-02-17 21:01:12

Nu har det hänt en hel del, i söndags anlände jag Bromma flygplats med 20 kg packning för att på måndagen börja mitt exjobb på Riksbyggen. Efter en lite guppig start har exjobbet nu kommit igång riktigt bra, och det börjar kännas med och mer roligt. Okej, allt är väl inte skrivet i sten och helt klart men jag känner att det kommer att med tiden lösa sig. Det har varit fullt upp hela veckan, jag har inte ens hunnit se mig om kring inne i centrum. Jag får ta och göra det ordentligt i helgen. :-)

Igår hade jag möjligheten att följa med Riksbyggens IT-avdelning på avtacknings-middag. Det blev en tre-rätters middag på thai-restaurangen Koh Phangan, men jag orkade faktiskt inte en efterrätt. Restaurangen var inredd i thailänsk stil, med hytt-liknande middagsområden och med mysig djungel - en riktigt upplevelse. Under kvällen blev det simulerat regn a la thailänsk natt, med blixtar och dunder.Ofokus

2010-11-07 21:13:49
Det är över nu. Tentan är avklarad, men pessimisten i mig är inte lugn för än jag har tentan i min hand och ser resultatet framför mig.

Förra helgen när jag hade börjat plugga lite smått kände jag hur fokuset sakta försvann, och under 'The Bourne Supremacy' kände jag verkligen hur fokuset hade försvunnit. När jag satt och pluggade kunde jag inte fokusera på att ta in det jag läste, och när jag satt och tittade på filmen kunde jag inte fokusera på det. Helt ofokus.
Det var även då jag tappade suget på filmen och började istället fotografera filmen med oskärpa. Jag tycker fotografierna sammanfattade min känsla väldigt bra.

Kanske början på en ny konst? Enjoy!Ser ljuset!

2010-11-03 21:11:06


Igår var det tenta som gällde, oj vad skönt att det är över! Förhoppningsvis dröjer det väääldigt länge innan jag skriver en tenta igen.
Snart börjar slutet på min universitetstid och framtiden startar. Skrämmande. Under fem år har man haft skolan som skyddsnät och nu är det snart dags att stå på helt egna ben. Svårt att inte bli lite nostalgisk redan.

Nu är det bara lite eftersläpande labbar som ska göras samt en vetenskaplig artikel som ska skrivas innan exjobbet. Var ska man börja söka? Google? HTC? Sony Ericsson? - Think big right? Hehe, näe men.. Ska bli spännande att se vad man får för respons när jag väl söker.
Funderar på att köpa en sån här. En investering för framtiden kanske?

Nu har jag ett kalas imorgon att se fram emot sedan Stockholm till helgen. Awesome! :)

ToddlesGiddy up!

2010-10-27 21:17:47


Såhär har mina två senaste dagar sett ut:
8.00-11.00: Plugga till tenta
13.15-16.00: Föreläsning
ca 18.30-21.00: Plugga till tenta

Ack, underbara tentaperiod jag har saknat dig! Not..
Det är belöning att tänka på hur skönt det känns efter att tentan är inlämnad och det är det som stör mitt pluggande.
Men med lite inspirerande musik har gått lite lättare att plugga: The Hives

Nu blir det 'The fast and the furious'. Toddles!Briljanta idéer..

2010-10-12 18:45:31
..och spännande tankar.


Har spenderat dagen med att läsa artiklar för att dra inspiration till min egen 12-sidiga vetenskapliga artikel i student conference. Vissa artiklar som jag har hittat är sjukt intressanta! Hoppas jag också kan skrapa ihop en intressant artikel i slutändan.

Ämnena jag läser om handlar mestadels om implicit interaktion (och ubiquitous computing), e-papper och olika design guidelines. Artiklarna jag läst har en hel del bra idéer och tankar, man kan inte annat än bli inspirerad. Jag vill också förändra världen.

Snart blir det chips och fotboll. Hejja Sverige!
Visa inlägg från en specifik månad:

Copyright © 2010 - Emma Landfors - Interaktionsdesigner och fotograf