Blogg

En blogg om fotografering, studier och dagliga händelser, men även en hel del om musik och film.

Visar inlägg från kategorin: TV

Kampen om Internet

2010-11-15 18:47:52
Aaah! Insåg inte förräns igårkväll att världens bästa dokumentär om dagens Internet har kommit till Sverige. :)) Igår gick reprisen av 3:e avsnittet av 'Kampen om Internet' (aka 'The Virtual Revolution'), en dokumentärserie i fyra delar som jag började titta på när jag var i England. Sjukt intressanta avsnitt och frågor som tas upp, sånt man kanske inte alltid tänkt på (eller tänker på). Must see!

Avsnitten finns på UR:s play-hemsida: här

Har btw testat det andra (Mavala, nr 256 - Satin) av mina tre lack jag fick med mig från Stockholm, sjukt fin färg. Bilder kommer förmodligen i ett annat inlägg, efter att andra varvet är på.Life

2010-10-24 17:13:07


Igår när jag satt och gick igenom alla kanaler som fanns fastnade jag för ett dokumentärprogram på SVT2. Själv tyckter jag det var väldigt otippat, det är sällan jag fastnar för en dokumentär om djur och framför allt om insekter som avsnittet handlade om.

Det jag fascinerades över var att de hade verkligen jobbat med att filma ur djurens synvinkel, så att det kändes som man var en av dem och de har verkligen lyckats.

Vill ni se en fängslande dokumentär kan jag rekommendera att titta på dokumentären 'Life', den går även att titta på svtplay.


Närmare än såhär har jag inte kommit en insekt
Lördagsnöje

2010-10-02 14:42:17

Bild lånad från robsongreen.com


Jag har aldrig varit ett stort fan utav fiskeprogram, jag gillar att fiska ibland men att se på folk som fiskar har ofta känts tråkigt och långdragit. Trots detta är det ett fiskeprgram som går på helgerna som jag ofta tittar på.

Fiskeprogrammet jag tittar på är ett program med skådespelaren Robson Green (medverkat i bla. Mord i sinnet) som reser runt i världen för att fiska på de mest extrema platserna och fånga de mest extrema fiskarna. Det är nog det som jag fastnat för, platserna han besöker är platser som jag gärna skulle vilja se. Hans humor gör inte programmet tråkigt heller. :)The Virtual Revolution

2010-03-09
För ett par veckor sen hittade jag ett mycket intressant tv-program på en av BBCs kanaler. Programmet heter The Virtual Revolution och handlar bland annat om hur gratis-program och gratis-tjänster från Internet inte alltid är fria och gratis, utan kan innebära så mycket mer. Programmet tar även upp den potentiella risken som möjligheten att alltid kunna vara uppkopplad mot Internet kan ge. Ett klipp från ett av avsnitten:Allt de tar upp kanske inte stämmer 100% men programmet gav en hel del intressanta tankar, synd bara att de gjorde 4 avsnitt.
Visa inlägg från en specifik månad:

Copyright © 2010 - Emma Landfors - Interaktionsdesigner och fotograf