Blogg

En blogg om fotografering, studier och dagliga händelser, men även en hel del om musik och film.

Visar inlägg från kategorin: Film

Awesome

2011-01-03 23:25:42
Musiken var underbar. Handligen var underbar. Konceptet var underbart. Specialeffekterna var underbara.

Filmen var underbar.

Just nu skulle jag kunna sammanfatta filmen som perfektion, men det skulle nog till stor del bero på att jag precis kommit hem från bion där jag precis sett den och är lite överväldigad. Filmen jag pratar om heter TRON: Legacy. Har ni inte sett den än bör ni starkt överväga att ta er till bion och se den, alternativt se den på annat sätt. Orsaken till varför musiken var så bra, så passande till filmen, beror nog mycket på att det är Daft Punk som skapat den. Deras typ av musik passar sig verkligen till denna typ av sci-fi-film, Daft Punks musikvideor har nästan alla liknande tema som Tron. Här är i alla fall en länk till musiken på spotify: TRON: Legacy OST.

Denna film är en uppföljare till filmen TRON som släpptes 1982, jag kan inte avgöra om det var bra eller dåligt att jag inte såg den innan Legacy. Nu i efterhand tror jag inte det gjorde så mycket att jag ej hade sett den. Jag blev ju så såld på andra filmen ändå. Filmen handlar om en pappa som skapar ett datorspel där människor och program kan existera tillsammans. När pappans son är liten fastnar pappan i spelet och spelet vänder hela datorvärlden mot honom. Flera år senare hittar sonen pappans dator där spelet finns och blir indragen där. Väl inne påbörjar han kampen om att frita pappan och andra program som hjärntvättats av de som fångade pappan.

En liten trailer för att fresta er:I natt kommer jag drömma mig till datorernas värld där jag kommer att hoppa från krets till krets, och förhoppningsvis kommer jag vakna i min säng imorgon!235

2010-12-16 18:32:43


Idag lyckade Google informera mig att en av mina favoritförfattare skulle ha fyllt 235 år idag. Av alla hennes böcker som blivit filmen, förutom Pride and Prejudice, är Persuasion min favorit. Det är något med handlingen som är så tragiskt vackert, I just love it.

Hehe, insåg idag att jag inte skrev klart förra inlägget, ibland har man bara för bråttom. Det var väl julmyset med klassen och julfikat som lockade. Det var faktiskt första gången på länge som jag verkligen fick julkänsla. Julen kan komma, jag är redo.Ung på nytt

2010-11-18 20:15:25
Sjukt produktiv dag, not.

Det började bra då jag läste klart några artiklar som ska användas i min egna artikel. Sen försvann all ork, det slutade med att jag spenderade resterande dagen framför TV:n med 'Skönheten och odjuret'. Jag blev som barn på nytt. De tecknade (disney-)filmerna som släpptes på 90-talet är nog bland de bästa filmerna, i alla fall om man endast jämför de svenska filmerna (de som släpptes innan det är också lika bra).
Det har nog mycket att göra med musiken som finns i de äldre filmerna, i dagens tecknade disney-filmer finns det ju nästan ingen musik alls. I alla fall inte på samma sätt som i de äldre. De gamla tecknade filmerna var mer som en musikal än dagens 3D-animerade filmer som mer eller mindre ska vara mer verkliga och mer "vuxna" än underhållande för barnen(?).
Tråkigt, det var nog bättre förr ändå. Hmm.. Är det åldern som börjar tala?..

I mitt youtube:ande efter en disney-låt hittade jag en video med en kille som gör en grym cover på Aladdins 'En helt ny värld' (tydligen gammal - men wth den är ändå bra):

Priset för ditt liv

2010-11-14 13:01:25
Jag fascineras av verkliga historier som innefattar människors livsval, och likt filmen 'Into the wild' är kommande '127 hours' en film som jag tror kommer vara en inspirerande fim! Den har inte premiär förrän i januari… Och jag har redan börjat längta och sökningar efter trailers på youtube gjorde längtan inte bättre. Men jag hittade dock ett inspirerande klipp med han som filmen handlar om, 'Aron Ralston'.
En annan film som jag verkligen vill se är 'Life As We Know It', den verkar awesome.

Borde börja knåpa på ett inlägg om gårdagen, men först mat. Kan säga att den kvällen var grym, som ID-festerna alltid brukar vara.Sherlock Holmes

2010-01-01
Mycket bra film, njut av trailern.


Visa inlägg från en specifik månad:

Copyright © 2010 - Emma Landfors - Interaktionsdesigner och fotograf