Blogg

En blogg om fotografering, studier och dagliga händelser, men även en hel del om musik och film.

Visar inlägg från november 2010

Paint Joy

2010-11-30 19:55:37
Ännu en app som jag testat och absolut älskar, även om vår relation var lite problematisk i början. Appen jag testat är en rit-app till android som heter 'Paint Joy'.


Jag testade att rita ett linne..


Trots alla popup-rutor som kommer upp när programmet startar är det ett trevligt program att använda, det är lätt att förstå ikonerna och de är lätt att komma åt. Det största problemet jag hade var första gången jag körde programmet och skulle spara en bidl som jag ritat, då hängde sig programmet men efter en omstart gick det betydligt snabbare att spara bilden (programmet hängde sig inte). Förmodligen uppstod det en bugg då mappen som bilden skulle sparas i skapades, men annars tummar upp!Innovativ lösning

2010-11-28 23:02:35
Jag fick syn på denna video innan helgen, och jag har inte kunnat sluta titta på den än. Tycker det är sjukt häftigt att han lyckas få sådana toner från plaströr. Min favorit-tolkad låt är nog Crazy Train han spelar 3:20.5 nyanser av snö

2010-11-28 2010:04:06
Det var alldeles för länge sedan jag fotograferade. Så igår bestämde jag mig för att dra fram alla fotoprylar jag hade och börja fotografera. Eftersom det snöade hela dagen så fick motivet bli snön. Jag använde mig av mitt stativ, för första gången, och det gav mig möjlighet att utforska kameran lite. Hittade till och med en ny funktion (zooma i live-view-mode, kunde göra bilderna mycket mer skarpa), och jag som trode jag visste allt om min kamera..

Idag är det första advent, awesome - julen är snart här! :)

BloggalbumPekoral*

2010-11-24 23:58: 52
Såg precis klar filmen 'Easy A', sjukt rolig och bra film. Tjejen som hade huvudrollen, har inte sett henne i någon anna film innan, var väldigt övertygande och duktig. Har ni inte sett den, gör det! Det handlar om en tjej som går på high school i USA där ett rykte om henne själv startas, och man får följa med henne i hennes vardag. Med risk att inte avslöja för mycket låter den skjut tråkig. Hmm.. Får fixa en trailer tror jag.Anyway. Vad som imponerade mig mest var huvudrollsinnehavarens repliker, eller hela hennes familjs repliker, innehöll ofta ovanliga svåra engelska ord som jag aldrig hört talas om. Jag dog en smula när jag hörde en del av replikerna. Det fick mig att tänka på när jag gick i gymnasiet och vår svenskafröken bestämde sig för att klassen, inför ett nationella proven, skulle lära sig svåra svenska ord (om de nu var så svåra har jag i efterhand svårt att avgöra) för att öka våra chanser. Jag vet inte om hennes strategi fungerade, men jag har minne av att jag tyckte det nästan var roligt. Vi startade med ord som började på 'A' och hann till ord som började på 'T', ordpapperen sparade jag i en mapp som i slutändan blev ganska tjock - cirka 20 ord (på vissa bokstäver fler) för varje bokstav. I nuläget när jag tittar på dessa ord är det många som jag inte alls kan, man glömmer ju så fort sådant som man inte använder!

Vad jag ville komma till var att jag tycker det är tråkigt att inte de svårare, nästan antika, orden inte används mer. Det vore sjukt fränt om man kastade in lite ord här och var som andra kanske inte kunde. Istället för att "för-svenska" engelska ord varför inte använda svenska ord som inte är vanliga? De kommer ju ändå låta "utlänskt" och främmande. Jag är medveten om att vissa översättningar från engelska till svenska kanske inte finns eller så är den engelska betydelsen korta och/eller enklare än den svenska, men det vore ju faktiskt roligt om svenskan fanns kvar om 10-20-30 år i sitt ursprung och att den inte bestod till 50% av engelska ord.

Vad sägs om ord som:
- habil: duglig (men osjälvständig)
- ta ad notam: lägga på minnet
- altruism: kärlek till andra, oegennytta [motsatsen till altruism är egoism] (egoism känner man ju till men inte motsvarigheten, hmm..)
- columbi ägg: en enkel lösning på ett svårt problem
- inaugurera: inviga
- katzenjammer: dålig musik, oljud

Nu när jag går igenom mappen med alla ord så känns det som att vissa av dessa ord är ord som fått en "norrlänsk" stämpel, att de skulle vara specifikt för norrland. Kanske bara för att jag är från norrland jag tycker det. :)

*en skrift som upplevs som löjlig, eftersom den är skriven med allvarliga ambitioner men är illa skriven ur en konstnärlig synvinkel (av latiners pekus = fä)Advent

2010-11-24 18:05:43


1 månad kvar till jul och advent på söndag, då är det dags att ta fram jul(advent)-sakerna! Till och med ängla-spelet fick ta sig en snurr idag. Tänk vad ett ängla-spel gjord på metall kan skapa för stämning. Jag kommer mer och mer in i julkänslan. Snart är den här. :)Vignette

2010-11-23 18:41:25
Har länge varit sugen att skaffa någon form av 'toy camera' att leka lite med, något att ta lite random bilder i vardagen med. Så idag fick jag den briljanta idéen att undersöka om det fanns någon motsvarighet på Android Market. Visst gjorde det det! Det fanns nu några alternativ till min Wildfire på marknaden (har inte funnits till wildfire tidigare) som gav retro-bilder. Resultatet kan du se nedan.

Eftersom jag ännu bara har demo-versionen (kan hända jag köper den senare) sparas bilderna endast i 0.3 mp, appen har 6 olika effekter och 8 olika typer av kameror, samt en sumpmässig funktion som slumpar olika effekter. Det finns flera olika inställningar för storleken på bilden, i vilket format bilden ska sparas i samt 'favoriter' där man kan kombinera sin egen kamera (olika effekter, storlek, kamera).

Med ett enda litet problem tidigare idag, app:en slutade ett tag fungera men fungerar nu igen - det berode nog på kylan, annars får app:en alla tummar upp.

Nu är det dags för finalen i Masterchef Australia - spännande. Toddles!

BloggalbumBästa årstiden

2010-11-21 19:33:37


Segt på skrivar-fronten, har varit helt oinspirerad. Men men.. What ya' gonna do? :)

Redan i mitten på veckan började jag få världens jul-känsla och längtan. Jag önskade det var advent och december direkt, men jag fick nöja mig med det näst bästa. Jag bytte ringsignal på mobilen (till Maria Careys "All I want for christmas"), bytte bakgrundsbild på datorn till en bild med mer julaktiga färger (bilden ovan) och jag längtar efter att plocka fram adventsakerna! Glöggen och pepparkakorna har jag sedan länge nallat på, det är bara julskivorna som saknas.
Varför jag helt plötsligt längtar efter julen är lite svårt att svara på, det kan ha något att göra med disney-låtarna jag lyssnade på tidigare i veckan (disney känns som en stor del av julen) och att julen förra året blev väldigt kort.

Nedan finns lite "juliga" bilder som jag tog under förra året.

PS: senaste nagellacket håller fortfarande, endast ett extra lager sedan sist (totalt nu 3 lager).Ung på nytt

2010-11-18 20:15:25
Sjukt produktiv dag, not.

Det började bra då jag läste klart några artiklar som ska användas i min egna artikel. Sen försvann all ork, det slutade med att jag spenderade resterande dagen framför TV:n med 'Skönheten och odjuret'. Jag blev som barn på nytt. De tecknade (disney-)filmerna som släpptes på 90-talet är nog bland de bästa filmerna, i alla fall om man endast jämför de svenska filmerna (de som släpptes innan det är också lika bra).
Det har nog mycket att göra med musiken som finns i de äldre filmerna, i dagens tecknade disney-filmer finns det ju nästan ingen musik alls. I alla fall inte på samma sätt som i de äldre. De gamla tecknade filmerna var mer som en musikal än dagens 3D-animerade filmer som mer eller mindre ska vara mer verkliga och mer "vuxna" än underhållande för barnen(?).
Tråkigt, det var nog bättre förr ändå. Hmm.. Är det åldern som börjar tala?..

I mitt youtube:ande efter en disney-låt hittade jag en video med en kille som gör en grym cover på Aladdins 'En helt ny värld' (tydligen gammal - men wth den är ändå bra):

Push

2010-11-17 23:32:57
Senaste låten som jag inte kan få nog av.Imorgon: Harry Potter! =DKylan

2010-11-16 18:47:23


En snabb fotoexkursion med brorsan utvecklades till en allvarlig kamp mot vinter-kylan, burr! Tror inte jag vill ut något mer på ett tag, dags att börja vänja sig vid full vinter-mundering I guess. Framöver blir det att sitta inne med skolarbete, både igår och idag har jag suttit och bråkat med Eclipse/Android så imorgon blir det något helt annat - skriva på artikeln.

Imorgon har Harry Potter 7:1 permiär! Kommer bli så spännande. Har verkligen sett fram emot den en längre tid (sen i sommar om jag minns rätt). Det blir dock inte biobesök förrän på torsdag, då smäller det. Goda vs onda, Harry vs Voldemort, auror vs death eaters.. Det jobbigaste kommer att vara slutet då man inser att det verkliga slutet är en film som visas om ett halvår.

Angående Satin så hade det nog räckt med ett lager, det är så pass mycket pigment i det. På bilden har jag två lager.

Jag har återupptäckt ett av mina gamla favoritband, har inte lyssnat på Nightwish sedan de bytte sångerska. Oj vad de är bra!

Bloggalbum
Visa inlägg från en specifik månad:

Copyright © 2010 - Emma Landfors - Interaktionsdesigner och fotograf