Blogg

En blogg om fotografering, studier och dagliga händelser, men även en hel del om musik och film.

Visar inlägg från januari 2011

Calculation

2011-01-24 18:34:26

Ju mer man har att tänka på ju mindre vill man blogga, så är det i alla fall i mitt fall. Exjobb ska väljas, specifikation ska skrivas, labbar ska avslutas och lämnas in, bostad ska fixas, livet ska levas, osv.. Men nu blir det i alla fall en liten break.

Ett av de första programmen jag skaffade till min android-mobil var ett multipack med kortspel, Solitaire Free Pack. Harpan, pyramid, spider, mm.. Är några av många spel som finns inkluderat i programmet, och det finns även möjlighet att skaffa fler spel via Internet. Min personliga favorit är dock ett spel som heter Calculation där man måste vara lite strategisk för att kunna placera ut alla kort i kortleken i högar med olika ordningar.Starka naglar

2011-01-17 16:33:51

Får duga med en halvtaskig bild från mobilen

I julklapp fick jag bland annat en olja för naglarna som skulle motverkar skivning av farmor och farfar. Sedan jag fick det har jag använt det cirka 3 gånger, och jag kan säga att jag har märkt en skillnad på mina naglar. De är mer hållbara, har blivit längre och verkar inte skiva sig lika lätt. Förbättringarna på naglarna beror antingen på denna olja eller mina vitaminer, men jag tror med största sannolikhet att det är oljan som är orsaken. Oljan jag fick är från Depend och innehåller myrraolja (gul flaska med ett innehåll som luktar citron).

Idag har varit en rätt så oproduktiv dag. Jag tycker det är svårt att kunna prioritera något och få det gjort när jag inte vet vart fokus bör ligga. Är det nuvarande studier, göra klart tidigare studier eller jobba för att hitta ett exjobb som borde prioriteras? Det går i alla fall frammåt.Beauty and beast

2011-01-12 23:24:20
Det började som ett uppdrag att dokumentera det sista av julen, julgranen och julblommorna, men slutade med en intressant observation om något helt annat. Sedan ett par veckor tillbaka har jag varit sjukt sugen att fotografera orkidéer, framför allt fotografera färger och strukturer som de har. Så nära kom jag visserligen inte men jag kom en bra bit på vägen. Det slutade i alla fall med några bilder på en orkidé-planta och resultatet är nedan.

När jag höll på att fotografera kom jag på mig själv förundras över att något så vackert och något så fult kunde tillhöra en och samma planta. Där av namnet, The beauty and the beast. ;-)


Har precis sett The Proposal, sjukt mysig film! Nu sängen, toddles.Uppdatering

2011-01-09 17:55:24

Med min knallrosa kalender, turkos-färgade nagellacket och mina anteckningar tar jag mig igenom artikelskrivandet.

Det känns som om det var jättelänge sedan jag bloggade sist, men det är ju bara ett par dagar sist. Beror nog till stor del på att jag har börjat med skolarbete igen sedan "lovet". Idag har det varit min artikel till "student conference"-kursen på agendan. När jag precis hade börjat skriva på min artikel var jag helt övertygad om att det skulle bli en jättebra artikel, men nu när den snart ska in känner jag mig inte lika övertygad. Jag skulle kanske ha skrivit om något annat, jag har inte lagt ner tillräcklig med tid på språket etc., den är för lång/för kort, vissa kapitel är för kortfattade.. Listan kan göras lång. Jag tror ändå att jag kommer känna mig nöjd när jag väl har lämnat in den imorgon.

Under gårdagen fixade jag även lite på sidan. Jag ändrade lite texter och jag ändrade blogg-länkarna på sidan och i rss-feeds:en så att bloggens titel är en del av länken. Nästa steg blir väl att göra samma sak på portfolion och sedan fixa htaccess på dem så de är enklare att läsa. Jag fixade även så att det syns i rss-feeds:en om ett inlägg har ett bloggalbum.

Såg en sjukt bra film i helgen, en film som jag längtat ända sedan i november att få se. Det var 127 hours som jag såg och som baseras på en verklig händelse med denna kille:

Word up!

2011-01-05 19:30:24

Ett sanslöst enkelt men beroendeframkallande spel!
Ett spel där man ur ett rutnät med bokstäver ska hitta ord under en viss tid. Kan det vara något? Oh ja. Det är ett gratis spel som jag rekommenderar till alla androider där ute. Samtidigt som det är roligt och utmanande är det även allmänutbildande, man får lära sig nya ord då applikationen även har förklaringar för orden som används i spelet. Det enda som är tråkigt med spelet är att det inte riktigt passar till min Wildfire, det märks att den inte är skapad för mindre upplösningar.

Mer om spelet hittar ni här.Infernal

2011-01-04 23:30:42
Igår satt jag vid datorn och ville lyssna på ny, bra musik. Jag hade lyssnat igenom alla mina playlists på Spotify så mycket att jag hade lessnat på dem. Lösningen hittade jag dock på min dator. Jag hittade bland annat musik från en Absolut Music-skiva från 2007, som jag tror jag ej har lyssnat på. Där hittade jag i alla fall en låt som jag blev helt såld på. Tycker själva musiken i låten är helt fascinerade! Enjoy:

Awesome

2011-01-03 23:25:42
Musiken var underbar. Handligen var underbar. Konceptet var underbart. Specialeffekterna var underbara.

Filmen var underbar.

Just nu skulle jag kunna sammanfatta filmen som perfektion, men det skulle nog till stor del bero på att jag precis kommit hem från bion där jag precis sett den och är lite överväldigad. Filmen jag pratar om heter TRON: Legacy. Har ni inte sett den än bör ni starkt överväga att ta er till bion och se den, alternativt se den på annat sätt. Orsaken till varför musiken var så bra, så passande till filmen, beror nog mycket på att det är Daft Punk som skapat den. Deras typ av musik passar sig verkligen till denna typ av sci-fi-film, Daft Punks musikvideor har nästan alla liknande tema som Tron. Här är i alla fall en länk till musiken på spotify: TRON: Legacy OST.

Denna film är en uppföljare till filmen TRON som släpptes 1982, jag kan inte avgöra om det var bra eller dåligt att jag inte såg den innan Legacy. Nu i efterhand tror jag inte det gjorde så mycket att jag ej hade sett den. Jag blev ju så såld på andra filmen ändå. Filmen handlar om en pappa som skapar ett datorspel där människor och program kan existera tillsammans. När pappans son är liten fastnar pappan i spelet och spelet vänder hela datorvärlden mot honom. Flera år senare hittar sonen pappans dator där spelet finns och blir indragen där. Väl inne påbörjar han kampen om att frita pappan och andra program som hjärntvättats av de som fångade pappan.

En liten trailer för att fresta er:I natt kommer jag drömma mig till datorernas värld där jag kommer att hoppa från krets till krets, och förhoppningsvis kommer jag vakna i min säng imorgon!Med svart och guld

2011-01-02 15:18:34

Med svart och guld startade jag det nya året 2011.
Nyårsafton var en riktigt mysig kväll; mycket god middag med familjen och nyårsfirande med brorsan. Detta år var första gången jag lyckades ta mig in till stan till midnatt för att se fyrverkerierna inne i stan. Det var sjukt imponerande. Jag har många gånger hört mamma och pappa prata om det, och jag har alltid tänkt att det var något i mindre skala. Jag blev imponerad av mängden och kraften fyrverkerierna hade men jag blev även impad över att alla människor i Umeå var där.
Jag ser verkligen fram emot det nya året. Det ska bli spännande och med en annan typ av bekymmer som väntar se vad framtiden erbjuder.

Bloggalbum
Visa inlägg från en specifik månad:

Copyright © 2010 - Emma Landfors - Interaktionsdesigner och fotograf