Design Open, GoEco!

2010-03-22
Vi vann!! Helt crazy. Så, förra veckan var det final i Svenska designtävlingen Design Open som stiftelsen Svensk Industridesign (SVID) anordnar. Alla i min grupp var nog mer eller mindre nervösa och spända inför vad dagen skulle erbjuda. Om vi vann; "vem skulle redovisa?", "skulle jag klara av det?", och om vi inte vann "varför??". Det skulle ha känts väldigt surt om vi inte vann då vi lagt ner 4 månaders arbete och pengar för att komma till finalen. Men det gjorde vi, och det kändes lika bra och jag blev lika glad som jag trodde jag skulle bli.

Tävlingen gick ut på att (tex) med hjälp av SVIDs designprocess ta fram ett koncept som var genomtänkt och välarbetat, där uppgiften varierar från år till år. I år var uppgiften följande: "Utveckla produkt, tjänst eller koncept för våra rullande transporter, som påverkar människors vilja att resa och frakta miljövänligt". Det kändes som en väldigt bred och överväldigande uppgift, och vi visste inte riktigt var vi skulle börja. Ideerna flödade och tanken på att lägga in mer och mer saker i konceptet var väldigt lockande. I slutändan insåg att det var bättre att hålla konceptet enkel, framförallt för den pontentiella användaren.


Klicka på bilden för att få fram en större storlek


Juryns motivering till vår första plats:

"Ett kraftfullt koncept för livsstilspåverkan som erbjuder användaren personlig och omedelbar insikt om sitt transportbeteende. I en exceptionellt väl genomförd projektpresentation visar Umeå universitet på lockelse och belöning för en bred grupp av användare. Genom sitt enkla, intuitiva och lustfyllda gränssnitt manar den alla mobiltelefonägare att trycka på ”KÖP” och påbörja resan".


Awsome!


Oskar skriver:
Härliga bilder =) Vem var det som redovisa??
2010-03-22 18:17:53

Emma skriver:
Tackar! Det var Fredrik och Lisa som redovisade, jag slapp ;)
2010-03-22 19:01:46
Skriv en kommentar till inlägget:

  • ett + åtta =
Copyright © 2010 - Emma Landfors - Interaktionsdesigner och fotograf