Loading...

Mer om Emma

Curriculum vitae

En interaktionsdesigner och frontend-utvecklare från Umeå som gillar att vara kreativ. Tycker om färg och form av olika typer; detta kan uttrycka sig i fotografering, konst, målning, teckning, webbdesign & utveckling och typografi.

Intresset för utveckling startade då plattformen "Skunk" var dåtidens "Facebook", och växte sig alltmer starkare i skolan och senare då jag började studera på universitetet.

På arbetsplatsen är jag nyfiken på att lära mig nya saker och vill gärna vara behjälplig där jag kan. Jag gillar att jobba och utveckla/utvecklas i team, samtidigt vara användbar. Står jag inför problem ser jag gärna att de löses innan jag går vidare till nästa uppgift.

Utveckling och design kan vara en form av konst om man vill, men vad jag vill med min utveckling är:

''Skapa stilren och funktionell webb, som är tydlig för nya användare men samtidigt känns spännande för mer vana användare.''

Utbildning

Interaktion och design, Umeå Universitet (2006-2012)

Mellan 2006 och 2012 studerade jag civilingenjörsprogrammet Interaktion och design vid Umeå Universitet.

Under den perioden fick jag chansen att studera utomlands så under en termin pluggade jag en variation av kurser vid universitetet i Bradford, England. Utbildningen i Umeå innebar en frihet i att blanda kurser som behövdes för utbilningen och sånt jag var intresserad av privat.

Min kärlek till att lära mig nya saker var född, tiden på universitetet gick alldeles för snabbt förbi och när jag var klar kändes det som jag precis börjat. Jag ville inte sluta. Men jag tog med mig passionen och nyfikenheten för att lära mig nya saker till arbetsplatsen.

Arbetslivserfarenhet

Frontend-utvecklare, Timecut AB (2012-2020)

Anställd för att programmera mallkod till deras annonserings- & mäklar-system. Jag jobbade även med annan frontendutveckling för interna produktsidor, skapade enklare annonsoriginal för tidningar, produktionssättning av kod och projekt samt underhåll, testning, kundkontakt, felsökning och support.

Fotograf, BBC (2010)

Fick möjlighet under studierna i Englad att fota konceptbilder för deras radiodrama som de då kallade för 'Rooms'.

Övrigt

Denna sida är kodad i klassisk ASP och designad responsiv så den ska vara läsbar i alla enheter.